Nieuwe bestuursbenoemingen Parelsnoer

03-04-2017

Met veel genoegen stellen wij twee nieuwe bestuursleden voor.

Per 1 april 2017 is professor dr. Gerlof Valk, arts, aangetreden als wetenschappelijk directeur van het Parelsnoer Instituut (PSI). Per 1 maart 2017 is dr. Jörg Hamann toegetreden als lid van het Dagelijks Bestuur naar aanleiding van de vacature die was ontstaan na het vertrek van professor dr. Ronald Stolk.

Professor Valk en dr. Hamann zullen samen met Managing Director, professor dr. Gerhard Zielhuis, zich de komende jaren inzetten voor verdere versterking van het unieke NFU samenwerkingsverband voor klinische biobanking.

In zijn rol als wetenschappelijk directeur zal professor Valk verantwoordelijk zijn voor het strategisch beleid van PSI. Hij zal zich onder andere richten op de wetenschappelijke versterking van PSI en op een krachtige inbedding van de klinische biobanken in de ontwikkelingen naar Health-RI. Professor Valk combineert zijn functie bij PSI met die van hoogleraar Endocrinologie met de nadruk op endocriene tumoren binnen het Cancer Center van het UMC Utrecht.

Dr. Jörg Hamann is Hoofd Biobank in het AMC en als UMC-coördinator al geruime tijd aan PSI verbonden. Zijn expertise ligt in het domein van de biomaterialen.

Met deze benoemingen is het Dagelijks Bestuur PSI weer op volle sterkte.


 
Prof. dr. Gerlof Valk          Dr. Jörg Hamann

« terug